02
юли

Swiss Open Zurich

Нашите състезателки по синхронно плуване, взеха медали от 42-ия международен турнир по синхронно плуване в Цюрих, Швейцария, който се проведе в края на месец юли тази година. Дуетът на двете състезателки на „Левски-Спарта 2000“ (Сф), Христина Дамянова и Даниела Бозаджиева, взе бронзов медал за дисциплината Дует техническа програма с 74.5500 точки и волна програма дует с 75.4000 точки.

Участието на Хриси в дисциплината-волна програма соло със 76,0333 точки ни донесе бронзов медал, а техническата със 74.7017 точки - сребърен медал. Повече от отлични резултати, дължащи се на дълъг и упорит труд на момичетата и всеотдайната подкрепа на тяхната треньорка Валентина Богачева-Хофман.

Хриси и Дани имаха силна конкуренция в лицето на професионални състезателки по синхронно плуване от 9 държави. Състезателките от Япония, Швейцария, Германия, Швеция, Израел и други, представиха своите държави на отлично ниво. Това състезание беше последната проверка за състезателките ни преди Световното първенство в Будапеща тази година, което всички очакват с голямо нетърпение.

Участието на наши състезателки на шампионати по синхронно плуване от световно ниво през последните години, става все по-приоритетна и отговорна задача на техните треньори. Работата с младите надежди в този труден спорт, трябва да намира по-голяма подкрепа и гласност от страна на хората, федерациите и държавата.

Очакваме с нетърпение покоряването на нови върхове на Световното в Будапеща тази година.