17
юни

Две невероятни грации на българското синхронно плуване Христина Дамянова и Даниела Бозаджиева

успяха отново да привлекат вниманието ни със своите постижения през месец март тази година със своето 11-то място и финал на турнира в Бон на волна програма дует. Те успяха да покрият норматива и да се класират за участие за световното първенство в Будапеща тази година. Там ще участват с волна и техническа програма дует, както и волна и техническа програма соло. Преди да ни представят на световното в Будапеща, им предстои последна проверка в един много силен турнир в Швейцария, в края на месец юни.

Хората, които им подадоха ръка и направиха възможно това да се случи са техните спонсори Luxoft, Ipsos и Luxica, на които те изказват искрени благодарности.

За всички, които познават тяхната отлична дългогодишна работа, това е още едно успешно участие и стъпка към следващото предизвикателство.

В този не толкова популярен, но същевременно тежък спорт в България, момичетата показват винаги една много силна програма. Добрата подготовка си личи в изпълнението на Хриси и Дани, наситено с красиви и изящни елементи, един уникален и много атрактивен танц във водата. Всички постижения са съпътствани от подкрепата и грижата на тяхната дългогодишна треньорка Валентина Богачева-Хофман, която продължава да вдъхновява, както по-големите състезателки по синхронно плуване, така и по-малките девойки. Примерът, който виждаме е нещо, от което всички ние трябва да се учим и следваме. Дело, което разкрива с каква любов, силно желание и мотивация се прави всичко от хората, които са се отдали на този спорт.

Като дует за двете състезателките на „Левски-Спарта 2000“ (Сф), това ще е второто световно първенство.

През 2015 г. взеха участие на световното първенство по плувни спортове в град Казан с резултати дует техническа-31 място. Хриси-соло техническа програма-20 място. Дани-соло волна програма-24 място.

След това ни представиха на Олимпийска квалификация в Рио с дует на 23 място - Хриси и Дани.

През 2016 г. на Европейското първенство в Лондон заеха 14 място техническа програма соло. Дует волна програма-Христина и Златина-13 място. Дует техническа 14 място.
Третата състезателка Златина Димитрова, която участва в Казан напусна спорта, за да може изцяло да се отдаде на правото.


Най-голямо желание на всички посветили се на този спорт е все повече хора да научават за него и да бъдат съпричастни.
Всички, които се интересуват от синхронно плуване, могат да се обърнат към треньорите на Левски-Спарта 2000, гр. София и да запишат децата си в една от възрастовите групи- деца, младша възраст или старша. Отборът по синхронно плуване тренира в плувен комплекс Спартак, повече информация можете да откриете в сайта.

Всички ние трябва да се гордеем с постиженията на нашите момичета и следата, която оставя българското представяне на световно ниво. Пожелаваме ви успех момичета и отлични резултати през 2017 година!