КЛУБНА ИСТОРИЯ

СК” Левски-Спарта” 2000 е създаден през 2001г.
Той е наследник на клуба по синхронно плуване на ЦСКА. При преименуването от ЦСКА в новия клуб преминават преминават 9 състезателки. Днес клуба има 30 състезателки, участващи в шампионатите на България и подготвителна група от 15 деца.
Клуба е носител на Купата на България в седем поредни години от 2005 до 2011г. Състезателките му са призьори и шампионки на България и в индивидуалните дисциплини. От 30 момичета всички състезателки на клуба във възрастите девойки и жени са членове на националния отбор на България и я представят на международни състезания.
Състезателки на клуба представят България на Европейски и Световни първенства за девойки, както и на Световните Студентски игри.
Сред най-изявените състезателки на клуба са Христина Дамянова и Златина Димитрова 11 място на ЕП за девойки 2012г, Даниела Бозаджиева 16 място на Световно първенство 2014 и в дует с Габриела Кирова 22 място.
Посочените класирания са не само най-добрите на нашите състезателки и най-добри класирания на български състезателки по синхронно плуване въобще.
Освен чисто спортна дейност отборът по синхронно плуване на СК”Левски-Спарта”2000 участва в редица програми.
Те спомагат както за артистичното израстване на състезателките така и за финансовото спокойствие на клуба през натоварената спортно-състезателна година. В последните години лятната ваканция не е време за почивка за състезателките на клуба – те имаха сключени договори и изнасяха програми в Златни пясъци и гр. Бодрум, Турция. Имат и редица участия при представянето на световни марки автомобили в България, откриване на хотели и други официални събития.

КЪДЕ СЕ НАМИРАМЕ

София 1421,

бул. „Арсеналски“ 4телефон: +359 899 750 085

следвай ни: Facebook

ПРИЕМ И ЗАПИСВАНИЯ В КЛУБА

Клубът набира момичета и момчета на възраст между 5 и 9 години. Не е задължително да могат да плуват.
Подготовката в начален курс може да се води през седмицата или в събота и неделя.
За повече информация звънете на тел номер: 0899 750 085 Диана Таванарска.